tag:blogger.com,1999:blog-6081738920719227362.post5744849188061683667..comments2019-07-19T09:34:01.036+02:00Comments on Keilegavlen Gard: Ein smak av sommarAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/04327874789415099691noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6081738920719227362.post-58705663921283411392013-07-14T11:04:49.649+02:002013-07-14T11:04:49.649+02:00Hei.
Tusen takk for gode innspel! Det er kjekt me...Hei. <br />Tusen takk for gode innspel! Det er kjekt med engasjerte lesarar av bloggen.<br />Ja, det er sant at kraftig fortørking fører til tap av næringstoff i graset, men med låg temperatur går fortørkinga seinare. Eg slo ned graset så fort eg kom meg utpå jorda med slåmaskina, og raka saman dagen etter slik at bakken kunne tørke mest mogeleg før eg byrje å presse. Dermed var det mindre fare for køyreskader då eg skulle utpå med pressa. Det er mykje kjekkare med tørre ballar til vinteren. :) Eg har fortørka fôret før til 40-50 % ts og hatt veldig bra fôranalyse på fôret.<br />Til hausten tar me fôranalysar bl.a. av rundballar frå denne jorda, så då kan me kome tilbake til resultaten. :)<br />Ha ein strålande søndag og fortsett gjerne med slike gode innspel som du gjer. Det får og oss til å tenkje meir gjennom kvifor og bidrar og til at me må forklare meir. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04327874789415099691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6081738920719227362.post-42513561358754708332013-07-11T07:45:55.753+02:002013-07-11T07:45:55.753+02:00Long fortørking gjer høgt tørrstoffinnhald, men gj...Long fortørking gjer høgt tørrstoffinnhald, men gjer tap av næringsstoff. Eg fann dette i eit rådgjevingsskriv frå Tine.<br /><br /><br />Moderat fortørking til 25-30 % tørrstoff vil gi det minste tapet av næringsstoffer fra eng til fôrbrett.Tap i form av ånding og gjæring reduseres helt frem til tørrstoffet kommer opp imot 35 %. Sterk fortørking vil derimot øke tap av næringsstoffer på jordet i form av ånding, dryss og utvasking. Det er derfor viktig å ta hensyn til tørrstoffinn- holdet både ved valg av høstemetode og ensileringsmiddel.<br /><br />Fortørkinga bør være rask, helst bare noen timer. En bør unngå for lang tørketid fordi plantene vil forbruke sukker til ånding etter<br />at det er slått. Tørkeprosessen vil gå raskest i starten fordi plantene tørker i bladene først, og da er spalteåpningene i plantecellene åpne. Størst fordamping har en om formiddagen dersom det er sol, og utover ettermiddagen og natta reduseres tørkeprosessen mye. Det lønner seg derfor ofte å slå tidlig, men etter at dugget i graset er borte. Dugget forsvinner mye fortere i stående gras enn i slått gras. <br /><br /><br />Helsing Kåre LieAnonymousnoreply@blogger.com